7 tips voor een schoon bierglas

7 Tips voor een schoon bierglas

Een schoon glas is belangrijk voor jouw speciaalbier. We praten vaak over kiezen van het juiste type glas voor jouw perfecte speciaalbier, maar een schoon glas is ook enorm belangrijk. Zou jij het jammer vinden als stof of afwasmiddel jouw welverdiende bier negatief zou beïnvloeden? Wij wel! Daarom hebben we een paar mooie tips voor je in petto.

Het meest bekende signaal van een vies glas is een doodgeslagen bier. Helaas is het dan al te laat. We weten allemaal dat een goed bier een passende schuimkraag heeft. Het ene type bier schuimt meer als een ander, maar doodslaan van bier is altijd het signaal dat is iets niet helemaal in de haak is.

Hoe kun je een blij bier in een schoon glas herkennen?

Een schoon bierglas is vrij van onzuiverheden. Denk aan afwasmiddel, viezigheid, eten, vet. Maar ook lipstick, snot en elk klein dingetje waar de koolzuur zich aan kan hechten. Wanneer de bubbels in het glas blijven plakken onderweg, dan is het glas niet schoon. Koolzuur hecht zich namelijk aan onzuiverheden. Daarnaast kun je het zien aan de welbekende ringen in het glas na elke slok. Je ziet hiermee de ‘slokringen’. Wanneer er geen slokringen te zien zijn was het glas niet schoon. Maar goed, dat is achteraf praten, zorg eerst maar eens dat het glas schoon is :)!

Hou houd je een bierglas goed schoon?

1. Schoonmaken van het glas doe je met de hand, niet in de vaatwasser. In de vaatwasser zit viezigheid van alle andere vaat die je erin schoonmaakt.
2. Je kunt het glas schoonmaken met teiltje warm water en een beetje soda.
3. Een glas droog je aan de lucht, dus niet met een theedoek. Een theedoek kan geur of pluisjes overbrengen.
4. Droog het glas niet in de buurt van de afvoer, vieze vaat of plekken waar eten wordt gemaakt.
5. Glazen droog én bewaar je op z’n kop, dus aan een rek voor glazen of omgekeerd in de kast.
6. Handcrème of parfum kan ook overgebracht worden op een glas.
7. Gebruik bierglazen alleen voor het drinken van jouw speciaalbier, niet voor het drinken van andere dranken. Liefst dus de hele dag uit alle glazen bier drinken, dan zit je altijd goed.

Proost op jouw schone glas en vooral een goed smakend speciaal bier!