Een speciaalbierpakket op basis van favo bieren, zonder Untappd.

Beste Marc,

Graag zou ik mijn man een keer een mooi speciaalbier pakket willen geven, alleen heeft hij geen Untappd profiel. Hij drinkt graag Leffe Blond en La Chouffe, kun je iets moois voor hem maken?

Groeten van Hedwig

Hallo Hedwig,

Wat leuk dat je je man iets moois kado wil doen! Het is vaak lastig keuzes te maken voor andere mensen. Geen zorgen, dat kunnen wij voor je doen. Ik heb een mooi pakket samengesteld op basis van deze bieren, waar hij vast blij mee gaat zijn.

Leffe Blond en La Chouffe zijn beiden blonde bieren, die door onze Belgische vrienden worden gemaakt. En in deze range heb ik nog vele mooie bieren om uit te proberen. Ik ga er een paar voor je uitlichten:

Tongerlo Blond. Dit was het beste bier van de wereld in 2014 volgens de World Beer Awards! Een Belgische topper, dus kan zeker niet ontbreken in de selectie. Het is een abdijbier, dus verbonden aan een abdij, maar wordt niet door monniken gebrouwen. Dat wordt wel eens verward met trappistenbier, wat wel door monniken wordt gebrouwen. Leffe Blond is samen met Grimbergen een van de bekendste abdijbieren.

Verder hebben we Kwaremont Blond. Dit is een blond bier dat op de Kwaremont Berg van de Ronde van Vlaanderen is gemaakt. Het heeft een 6,6% alcohol en de helling van deze berg is ook 6,6% ;).

Othmar Tripel. De tripel van Othmar is weliswaar geen Belgisch bier, maar een Twents bier. Ze hebben een prachtige nieuwe brouwerij geopend in Ootmarsum, wat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. De smaak van dit bier is ook krachtig en warm, en heeft tonen van zoethout. Nog een uit het Twentse land is de Yellow Moon blond met citroengras, wat het bier een verrassende smaak geeft. Dit kruidige bier heeft al veel prijzen gewonnen, ook een World Beer Award in 2017.

Je hebt ook twee proefglazen besteld, dit zijn speciale proefglazen. Derek Walsh en André Köppen hebben het perfecte glas ontwikkeld. Het glas is ontwikkeld voor het drinken en proeven van verschillende soorten bier, dus je kunt hiermee alle bieren perfect proeven.

Ik hoop dat je man de bieren gaat waarderen. Geniet en drink ze lekker samen op. Proost!

Groeten van Marc

Hoi Marc,
Top, hij is er erg blij mee! Dank voor het leuke pakket en de persoonlijke brief! Groeten, Hedwig