Een uniek pakket vol met winterbieren

Beste Barry,

Allereerst natuurlijk bedankt voor jouw vertrouwen en bestelling bij de Bierstylist. Ik heb gekeken naar jouw smaakprofiel op Untappd en heb een aantal mooie bieren voor je geselecteerd. Je hebt een breed smaakpalet en houdt van diverse type bieren. Je gaf aan bij je bestelling dat je graag winterbieren wil, en een paar mooie tripels en quadrupels. Dat is natuurlijk gelukt!

Ik ga er een paar voor je uitlichten:

Allereerst enkele barrel aged bieren. Door het rijpen op de vaten hebben de bieren meer smaak, wat een extra beleving geeft. De Page 24 komt uit Frankrijk. Dit très bonne bière heeft gerijpt op whiskey vaten. Van Brouwerij de Molen uit Nederland hebben we de Tripel Gold BA. Gerijpt op de gelimiteerde vaten van Woolford Wiskey. Heerlijk! Met smaken van hout (ja), abrikoos en vanille. Uit Spanje zit ter ook nog een barrel aged quadrupel bij van In Peccatum, de Keltius. En deze mag nog wel even liggen met een THT van 2066!

Ook zal ik de Stille Nacht van de Dolle Brouwers nog even uitlichten, een erg lekker winterbier. Met zijn 12% noemen deze Belgische brouwers hem straf, maar het is toch een zacht bier. En dit blonde bier wordt met de jaren beter. Mooie investering toch?

Van dezelfde brouwer hebben we ook de ‘Dulle Teve‘, oftewel Mad Bitch. Deze man wilde graag een eigen bier brouwen en was druk aan het proeven hiervoor. Het proces duurde wat lang en zijn vrouw werd alsmaar ongeduldiger en ongeduldiger. Tot hij het zat was en zei tegen haar: “Weet ge wat gij zijt? Een dulle teve! Nu nog een bier maken, de naam hebben we al”, zei de brouwer. Een explosief bier met heel veel smaak zoals pruim, appel, citroen, tropische vruchten.

Bush de Noel is een koper kleurig bier door gebruik van karamelmout met smaken van banaan en ananas. Dit bier wordt alleen gebrouwen tijdens de feestdagen en is één van de meest verkochte kerstbieren in België. Gezien de Belgen verstand hebben van bier een prima referentie voor goed kerstbier.

Tenslotte de Paix Dieux. Deze tripel wordt maar één keer per maand gebrouwen bij volle maan. Volgens de brouwer komt dit de smaak ten goede: Hier mag jij zelf over oordelen 

Verder laat ik je de bieren zelf ontdekken en hoop dat ze in de smaak vallen! Geniet van de bieren en maar drink met je maten!!

Groet en fijne feestdagen,

Marc