Food pairing: Pizza & bier

HOU JE VAN PIZZA & BIER? WIJ OOK.

Hoera voor pizza.

Hoera voor bier.

Combineer deze twee en we zijn super gelukkig. Hierbij de ultieme gids om je bier & pizza goed op elkaar aan te laten sluiten

Pizza Magarita

Pils. Jep, de klassieke combinatie. Lichte pizza, licht bier, lichte smaken.

Pizza Hawai

Bock. De zoete smaak van het geroosterde mout zal karamel tonen toevoegen aan de ananas (mmm) en zorgt ervoor dat de rokerige hamsmaak juist meer naar voren komen. Bok (of liever nog: dubbel bokbier) heeft ook net voldoende alcoholgehalte en hop smaak om deze smaken te trotseren.

Vijf kazen

Witbier. Het hoge koolzuurgehalte van het witbier gaat goed met de romigheid van ricotta en parmezaan. Wat zorgt voor een lichte maar pittige finish. Over het algemeen kun je bier met hoog koolzuur drinken bij rijke, vette en volle gerechten. Koolzuur reinigt namelijk je mond en neutraliseert je smaakpapillen. Hoe meer koolzuur, hoe neutraler je mond wordt van smaak.

Pizza met salami, pepperoni of ander pittig vlees

India Pale Ale, American Pale Ale, New England Pale Ale. Hoppige en bittere bieren kunnen de sterke smaken en het vet van het vlees goed aan. Samen leveren ze een complexe finish.

Bock. Ook een bock smaakt goed bij volle, vlezige smaken.

Pizza Funghi: Champignons en uien

Geuze en lambiek. Zure fruitbieren passen goed bij de uien en champignons pizza, omdat de perceptie van de hartigheid verhoogd

Pizza olijven en paprika

Stout, rookbier en ander donker bier. Het zout van de olijven contrasteert de geroosterde moutsmaak van het bier, terwijl de geroosterde paprika juist complementeert.

Pizza BBQ

En rookbier. Do we need to say more?

Experimenteer

Smaak is persoonlijk! Probeer zelf combinaties uit, waarbij je de stelregels aan kunt houden dat je sterke smaken matcht met elkaar. Wil je eens wat nieuwe smaken uitproberen? Bestel het Bierstylist pakket: persoonlijk speciaalbier pakket op basis van jouw smaak of voorkeur. Ga je dus een lekker etentje organiseren, of gewoon voor een pizza? Wij helpen je bij de juiste keuze in bier. Bestel jouw persoonlijke bierpakket bij jouw favoriete pizza.